Skip to main content

Pulykaság borpáros

A Gallio és a Dereszla
bemutatja:

PULYKASÁG

A tökéletes borpáros
pulykahúshoz

A pulykahús különlegessége

A pulykahús egyedülálló a húsok világában, mivel egyszerre tartalmaz vörös és fehér húst is.

A fehér hús a pulyka mellének és szárnyának soványabb, könnyebb, és gyorsan elkészíthető húsa. Tökéletes grillezett pulykamell, natúr szelet, saláták, szendvicsek és diétás ételek készítéséhez.

A vörös hús a comb és a far-hát tájéka, ami ízesebb, szaftosabb és lassabb sütést igényel. Pörkölt, raguk, töltött káposzta, hamburgerpogácsa, húsgolyók és szaftos sült pulykacomb tökéletes alapanyaga.

A tökéletes borpárosítás

Köztudott, hogy a fehér húsokhoz fehér bort iszunk, a vörös húsokhoz pedig vörös bort. De akkor mit iszunk a pulykához? Hát a Pulykaságot!

A Dereszla pincészet borásza és a Gallio hússzakértője közös munkával találták meg a pulykahúshoz leginkább illő borokat: egy olaszrizlinget, ami kiemeli a pulyka könnyedebb oldalát, és egy vörös cuvée-t, ami illik a sötétebb tónusú húsrészekhez.

Pulykaság Fehér

Balaton Olaszrizling

A Pulykaság bor izgalmas karaktere pazarul rímel a pulyka fehér húsának könnyedségére. Illatában fehér virágok, citrusok kavalkádja robban, az íze friss és zamatos, akár egy fenséges pulykafogás.

Illat: Fehér virágok, citrusok

Íz: Friss, zamatos, könnyed

Pulykaság Vörös

Balatoni Cuvée (Merlot, Cabernet sauv.)

A Pulykaság bor igazán karakteres társa a pulyka sötétebb tónusú húsának. Illatában erdei gyümölcsök, fűszerek és kávé dominálnak. Valódi „beszélgetős” bor egy ízletes pulykavacsorához.

Illat: Erdei gyümölcsök, fűszerek, kávé

Íz: Karakteres, gazdag, telt

Kik állnak mögötte?

Molnár Szilárd

Borszakértő

Elismert borszakértő, aki tudja milyen bor tud tökéletes harmóniát alkotni
a pulykahússal.

Prohászka Béla

Olimpiai aranyérmes,
Venesz-díjas mesterszakács

A pulykahús legnagyobb hazai szakértője, aki pontosan tudja, melyik húsrész milyen fogásokhoz alkalmas leginkább.

Kapcsolódó termékek