A pulykahús egyedülálló a húsok világában, mivel egyszerre tartalmaz vörös és fehér húst is.
A fehér hús a pulyka mellének és szárnyának soványabb, könnyebb, és gyorsan elkészíthető húsa. Tökéletes grillezett pulykamell, natúr szelet, saláták, szendvicsek és diétás ételek készítéséhez.
A vörös hús a comb és a far-hát tájéka, ami ízesebb, szaftosabb és lassabb sütést igényel. Pörkölt, raguk, töltött káposzta, hamburgerpogácsa, húsgolyók és szaftos sült pulykacomb tökéletes alapanyaga.
A tökéletes borpárosítás
Köztudott, hogy a fehér húsokhoz fehér bort iszunk, a vörös húsokhoz pedig vörös bort. De akkor mit iszunk a pulykához? Hát a Pulykaságot!
A Dereszla pincészet borásza és a Gallio hússzakértője közös munkával találták meg a pulykahúshoz leginkább illő borokat: egy olaszrizlinget, ami kiemeli a pulyka könnyedebb oldalát, és egy vörös cuvée-t, ami illik a sötétebb tónusú húsrészekhez.
Pulykaság Fehér
Balaton Olaszrizling
A Pulykaság bor izgalmas karaktere pazarul rímel a pulyka fehér húsának könnyedségére. Illatában fehér virágok, citrusok kavalkádja robban, az íze friss és zamatos, akár egy fenséges pulykafogás.
Illat: Fehér virágok, citrusok
Íz: Friss, zamatos, könnyed
Pulykaság Vörös
Balatoni Cuvée (Merlot, Cabernet sauv.)
A Pulykaság bor igazán karakteres társa a pulyka sötétebb tónusú húsának. Illatában erdei gyümölcsök, fűszerek és kávé dominálnak. Valódi „beszélgetős” bor egy ízletes pulykavacsorához.
Illat: Erdei gyümölcsök, fűszerek, kávé
Íz: Karakteres, gazdag, telt
Kik állnak mögötte?
Molnár Szilárd
Borszakértő
Elismert borszakértő, aki tudja milyen bor tud tökéletes harmóniát alkotni a pulykahússal.
Prohászka Béla
Olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács
A pulykahús legnagyobb hazai szakértője, aki pontosan tudja, melyik húsrész milyen fogásokhoz alkalmas leginkább.